Svetovni dan bolnikov 2021

Domov / Mladi / Svetovni dan bolnikov 2021
Svetovni dan bolnikov 2021
Za svetovni dan bolnikov, ki bo kot vsako leto 11. februarja, na god Lurške Matere Božje, je papež Frančišek napisal poslanico z naslovom »Eden je vaš učitelj, vi vsi pa ste bratje« (Mt 23,8). Odnos zaupanja je temelj nege bolnikov.

Pri nas je bila osrednja slovesnost, prilagojena trenutnim razmeram, kot vsako leto v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah v četrtek, 11. februarja 2021, ob 10. uri. Sveto mašo je daroval msgr. dr. Anton Jamnik, ljubljanski pomožni škof.

Papež nas v poslanici spomni, da smo pozorni do bolnikov in tistih, ki jim pomagajo doma, v bolnišnicah in drugod, posebno do tistih, ki trpijo zaradi pandemije koronavirusa. Hkrati pohvali tudi predanost in velikodušnost zdravstvenih delavcev, prostovoljcev, duhovnikov, redovnikov, redovnic in drugih, ki so v službi bolnikov in njihovih domačih.

Spodbujen ob papeževi poslanici za svetovni dan bolnikov s papežem Frančiškom in vami vsemi »izročam Mariji, Materi usmiljenja in Zdravju bolnikov, vse bolnike, zdravstvene delavce in tiste, ki se žrtvujejo za trpeče. Iz lurške votline in iz svojih neštetih svetišč po vsem svetu naj podpira našo vero in naše upanje ter nam pomaga, da bomo drug za drugega skrbeli z bratsko ljubeznijo.«

Msgr. Miro Šlibar,
voditelj za pastoralo zdravja pri SŠK