Tečaj Alfa – potreba po več

Tečaj Alfa – potreba po več

Tečaj Alfa prihaja zaradi posameznikove potrebe po več. Vsak dan si zastavimo na tisoče vprašanj: kaj obleči, kateri jogurt pojesti, kakšno bo vreme, kateri meni izbrati pri malici, kaj je še treba kupiti, do kdaj je že treba vrniti knjige v knjižnico, kdaj je zadnji čas, da grem spat … V trenutku pomembna vprašanja, čez nekaj dni zagotovo že pozabljena.

Obstajajo pa tudi vprašanja, ki nam vsake toliko malo rojijo po glavi, a jih preglasijo vsakdanje stvari …

Pa vendar nam ta vprašanja, ki so tudi večja in pomembnejša, včasih ne pustijo spati. Zakaj sem tu? Kaj je smisel? Kam grem? Je življenje kaj več kot to? … Toda reeeeedko si vzamemo čas za razmislek o vsem tem. Zato obstaja tečaj Alfa.

Gre za prostor, kjer si lahko zastavimo vsa velika življenjska vprašanja in razmišljamo o njih na glas – v varnem in odprtem okolju. Brez strahu, da bi ga kdo obsojal.

Na Alfi je torej čas debato, je čas za dobro hrano, je čas za pesem in smeh, čas za nagovor in iskrena vprašanja. Ker je v skupini zelo različnih ljudi z zelo različnimi zgodbami resnično zanimivo. Alfa je za vsakogar, ne glede na ozadje, prepričanje ali starost.

Udeleženci po tečaju Alfa izpostavljajo dobro organizacijo, zanimive teme, sprejetost, prijetno počutje, spremembe, nova spoznanja, poglabljanje vere, skupnost, druženje, povezanost, prijateljstvo in notranji mir. To, kar si vsi želimo, ne? Eden od udeležencev je celo rekel, da je Alfa nekaj, kar mora vsak kristjan enkrat dati skozi! Mislim, da se torej splača iti pogledat …

Se vidimo na Alfi, 8. januarja ob 17:30 v Elizabetinem domu v Slovenj Gradcu. Se res priporočamo v molitev!

Še video predstavitev: Tečaj Alfa video.