Teden molitve za duhovne poklice – Živa občestva – pot duhovnih poklicev

V tednu pred 4. velikonočno nedeljo na katero poteka svetovni molitveni dan za duhovne poklice, bomo v Cerkvi na slovenskem obhajali teden molitve za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost pod geslom Živa občestva – pot duhovnih poklicev.
Teden molitve začenjamo z »Molitvenim maratonom«
Na 3. velikonočno nedeljo se bo v župnijah nadškofije Maribor začela uresničevati molitvena pobuda, ki nas vabi, da izprosimo vsaj en duhovni poklic v svoji župniji. Najmanj, kar neka župnija lahko naredi za duhovne poklice je, da izprosi vsaj en duhovni poklic iz svoje župnije.

Za teden molitve je pripravljen plakat in posebna knjižica. V knjižici, ki so jo pripravili v koprski škofiji, za vsak dan v tednu najdete uvod v mašo, prošnje vernikov in še kakšen drug uvod v posamezne dele svete maše. V drugem delu knjižice je pripravljena molitvena ura za duhovne poklice za otroke ter kateheza za starše.

Srečanje molivcev za duhovne poklice
Nedelja, 4. maj 2014, Slomškova stolnica v Mariboru.
Program:
– ob 16.00 molitvena ura;
– ob 17.00 krajši nagovor in po skupinah izmenjava dobrih izkušenj;
– ob 18.30 sveta maša, ki jo bo daroval Jože Povh (voditelj MZDP), sodelujejo molivci in župnijski animatorji za duhovne poklice iz različnih župnij.

(vir – RV)