Teizeiski večer mladih

V soboto, 9. novembra so se v župnijski kapeli v Dravogradu zbrali mladi. Bilo jih je prek 20 in nekaj odraslih. Njihov namen: slaviti Boga in se z Njim zbližati.Molitev se je začela s petjem teizeiskih spevov v slovenščini in latinščini. Vmes so prebrali blagre, evangeljski odlomek in nekaj prošenj. V nekaj minutni tišini so se navzoči lahko “pogovorili” s seboj in dobrim Bogom, prisluhnili kaj jim sporoča po njihovih srcih in duši.

Po končanem prvem delu so se razdelili v dve skupini: mlajšo in starejšo. V skupinah so za “podlago” vzeli odlomek iz Mojzesove knjige, o bratih Kajn in Abel. V pogovoru so se razpletale številne misli in lastne izkušnje. Zakaj se Bog ni uzrl na daritev Kajna – pogosto smo tudi mi jezni na Boga, ker imamo občutek, da nas je zapustil. Bog je Kajna opozoril, da greh preži nanj, a Kajn svoji duši ni sledil in storil težak greh. Koliko krat pa mi ne sledimo svojemu “notranjemu glasu” in grešimo. Odlomek je navzoče spomnil tudi na novozavezno priliko o Izgubljenem sinu. Še veliko podobnih vprašanj je bilo odprtih, odgovori in morda nova spoznanja, pa ostajajo v srcih.

Sledil je družabni zadnji del večera, kjer so se mladi malo posladkali in se sprostili ob raznih igrah. Razšli so se spoznanjem, da potrebujemo trenutke, kot je bil ta večer, da se od vsega hitenja umirimo in prisluhnemo tišini. Vsak od nas si mora vzeti tudi čas zase, nekaj trenutkov na samem, s svojimi mislimi in odprtosti Dobremu. Sicer ob vsem trušču okoli nas ne slišimo Boga in ne moremo upoštevati njegove volje. Tako tudi ne moremo delati dobrega, ki nam ga je namenil Bog.