Tretja adventna nedelja v Dravogradu -17.12.2017

V nedeljo 17. decembra je na adventnem vencu zagorela že tretja svečka, ki nam veselo oznanja, da je Gospodov prihod blizu. Sporočilo, da je Gospod res blizu so s svojim sodelovanjem pri sv. maši naznanjali  tudi veroučenci  5.razredov – mavrične skupine, ki jo  v poučuje Rebeka Glasenčnik. Njihovo sodelovanje je ustvarilo živo občestvo in z njim so prinesli vsem  navzočim božji blagoslov. Lepo je bilo  sodelovanje staršev z branjem berila in otrok z uvodom v očenaš, prošnjami in zahvalami, ki so jih veroučenci sami sestavili in z njimi nagovarjali vso občestvo, da naj vsak v svojem srcu pripravi pot in prostor Gospodu.

Po evangeliju je vse in vsakega posebej globoko  nagovarjal Janez Krstnik, da izravnamo pot za Gospoda. Kako pripraviti pot Gospodu v svojem srcu pa nam je spregovoril g. župnik  s preprosto zgodbo o pajku, ki je vneto pospravil in naravnaval vse nitke svojega doma. V tej vnemi pa je odrezal nitko, ki je bila drugačna in je izstopala in zaradi te odrezane nitke se mu je ves dom porušil. Spregledal je namreč, da je ta nitka bila temelj njegovega doma. Tako tudi mi, zakaj smo iz naših src porezali nitke, ki so vodile do Boga…zakaj smo iz naših družin izrinili prostor za Boga …družinsko, osebno molitev….čut za sveto, božje…?!.

Usmiljeni Bog pa nam daje še en adventni teden, da vse nitke, ki smo jih porezali v odnosu z njim, v tem tednu obnovimo ali na novo spletemo. Ta teden je tudi čas 8. Dnevnice pred Gospodovim prihodom, ki nas še posebej vabi k vsakodnevni sv. maši, poglobitvi in pomnožitvi molitve, k zakramentu sv. spovedi. Tako bo Gospod z gotovostjo prišel kot Luč, ki bo razsvetlila in obnovila vse pretrgane nitke našega doma.

Veselo oznanilo skorajšnjega Gospodovega prihoda so s svojim čudovitim petjem naznanjali tudi pevci našega otroškega zborčka, ki je obogatil vso sv. mašo.

Tako se je sporočilo tretje adventne nedelje globoko dotaknilo  vse src.

I.K.