TRIJE KRALJI s pevskim zborom župnije Dravograd obiskali družine v fari

Kot že vrsto let zaporedoma je tudi letos pevski zbor župnije Dravograd pripravil Trikraljevsko koledovanje po domovih v Dravogradu. Medse so povabili tudi tri može, ki so predstavljali Sv. tri Kralje: Gašperja, Miha in Boltežarja.
Obisk domov so opravili v treh dneh pred praznikom Sv. Treh Kraljev in pri tem bili zelo srčni, saj so obiskali kar 68 domov v župniji. Še posebej so bili veseli obiska Sv. treh kraljev prvoobhajanci in njihove družine.Prihod k hiši je naznanil zvonček, ki so ga nosili, svetla zvezda in pesem pevcev, ki so jo prepevali ob prihodu k hiši ali stanovanju.
Pevci so zapeli koledniško pesem : “Dober večer Bog vam daj”. Kralj Gašper je prebral naš namen in posvetilo družini. Nato je kralj Miha blagoslovil hišo ali stanovanje na povabilo domačih, kralj Boltežar pa je pokadil prostore s kadilom. Nad vhodna vrata so nalepili blagoslovljitveno nalepko z kraticami Sv. treh kraljev G M B in letnico 2016. Vsi skupaj so družno z domačimi zmolili Oče naš z namenom, da bi blagoslov, ki so ga noslili prišel in ostal vse leto pri tej hiši. Obiskanim so zaželeli še veliko zdravja in sreče ob še mladem letu, in že zapeli poslovilno pesem. “Mi se moramo posloviti….in odhiteli k naslednji družini.
Na dan Sv. treh Kraljev pa so zvečer pred sv. mašo trije kralji in pevci stopili pred daritveni oltar in prebrali njihovo poslanico vsem prisotnim v cerkvi, oddali blagoslovljeno vodo in kadilnico. Darovane darove, ki so jih zbrali pa položili na oltar in bodo po sklepu namenjeni za misijone. Gospod župnik Igor se je trem kraljem in pevcem iskreno zahvalil za njihovo veliko srčno opravljeno dobro delo.
Sledila je praznična sv. maša, ki je globoko duhovno obogatila vse, saj je poleg župnikove nazorne pridige, bila polna duhovnih simbolov z blagoslovitvijo soli, vode, krede in kadila.
V imenu Treh kraljev in pevcev župnije Dravograd, se župnija iskreno zahvaljuje za vsa odprta vrata domov in src, ter prosi Gospoda blagoslova za vse!
Vančy-

20160105_170000 001