UTRINEK DOGAJANJA v pripravi na lepo nedeljo v Dravogradu

UTRINEK DOGAJANJA v farni cerkvi sv. Janeza Evangelista v Dravogradu pred praznikom lepe nedelje

Lepa nedelja je za vsako župnijo velik praznik, zato se marsikaj dogaja že v soboto pred praznikom. Tako je bilo tudi v naši farni cerkvi že v soboto kar živahno. Za praznovanje praznika lepe nedelje mora biti predvsem cerkev lepo pripravljena in ozaljšana s cvetjem. Tako kot vedno so tudi tokrat skrbne žene –krasilke in ključarji poskrbeli za lepo okrasitev in pripravo cerkve in okolice za praznovanje.
Skrbne roke žen so cvetje in zelenje že prej skrbno nabrale in potem v soboto z ljubeznijo izdelale aranžmaje za okrasitev oltarjev. Tudi nekaj vencev se je spletlo in tako je bila cerkev z lepo okrasitvijo pripravljena na nedeljski praznik. Ključarji so postavili okoli cerkve še križe in breze za štiri postaje za nedeljsko procesijo. Okrasitev postaj pa so prepustili župnijskim skupinam (Župnijski pastoralni svet, mladi, bralci Božje besede, molitvena skupina), ki so okrasile vsaka svojo postajo.
Delo je potekalo v prijetnem in pristnem druženju.
Ko je bilo vse narejeno, je tako ozaljšana cerkev že čakala na nedeljski praznik lepe nedelje. V lepo okrašeni cerkvi je daritev Bogu, obhajanje praznika lepe nedelje, še posebej sveta.

DSC_1340 DSC_1331 DSC_1334 DSC_1335 DSC_1336 DSC_1337 DSC_1338 DSC_1339