V advent smo stopili s čudovito doživeto sveto mašo

Nedelja 29. novembra je bila posebna, saj se je po cerkvenem letu pokrila 1. adventna nedelja z nedeljo Karitas.
S prvo adventno nedeljo se je začel tihi in skrivnostni čas za nas. Vse je v pričakovanju rojstva našega Odrešenika Jezusa Kristusa. Da je to poseben čas božje milosti, ko Bog kot otrok prihaja k slehernemu izmed nas, je bilo tako zelo začutiti v nedeljski sv. maši v Dravogradu, ki jo je daroval župnik Igor.Na začetku sv. maše je sedaj že drugo nedeljo zapovrstjo molitev rožnega venca naših veroučencev povezala vse farane v eno občestvo.
Bogato besedno bogoslužje o 25. letnem delovanju Karitas, čudovita simbolika blagoslovitve adventnih venčkov, ki so jih zopet spletle predane članice Karitas, je kar samo govorilo v srca v faranov in jih tiho nagovarjalo k dobroti, delu in darovanju za pomoči potrebne in za graditev miru in lepih medsebojnih odnosov v duhu ljubezni, ki jo je nam izkazal Jezus Kristus.

Posebnega božjega dotika pri sv. maši so bili prvič deležni vsi otroci, ki še niso bili pri sv. obhajilu, saj so ga na poseben način doživeli z zaužitjem koščka blagoslovljenega kruha in pokrižanja s strani posvečene sestre usmiljenke Danile.

Simbolično se je tudi na ta način zlilo v eno samo celoto: konec cerkvenega leta posvečenega življenja z pričetkom svetega leta božjega usmiljenja, ki se pričenja 8. decembra.

Tako lepo nam je bilo. Bog je bil z nami s toplino, z novim upanjem in ljubeznijo v srcu smo odhajali domov, da povemo še drugim, kako lepo je biti z Jezusom.
zapisala Irma

 

DSC00019DSC00020DSC00023DSC00024DSC00025