V župniji Dravograd slovesno počastili nedeljo Sv.pisma

V župniji Dravograd smo nadvse spoštljivo in slovesno obhajali nedeljo Svetega pisma ( že v soboto 28. in v nedeljo 29. januarja ). Ob zavedanju pomembnosti Božje besede, ki nam jo prinaša Sveto pismo za naše krščansko življenje  in v znak globokega spoštovanja do nje, smo se že v sobotnem popoldnevu bralci beril, v mini svetopisemskem maratonu pridružili vseslovenskemu svetopisemskemu maratonu, ki je v teh dneh potekal po mnogih župnijah pod geslom » Spregovorim ti na srce«. V uvodnem nagovoru nam je g. župnik ob predstavitvi  te pobude spregovoril o duhu povezanosti in sprave, ne samo med različnimi cerkvami , ampak predvsem nam je položil na srce, da smo vsi poklicani k povezovanju in sprejetosti vsakega v našem župnijskem občestvu.V lepo pripravljeni župnijski kapeli, smo v dve urnem branju delov Sv. pisma: Knjigo pridigarja, Janezovo 1. pismo in Knjigo pregovorov, duhovno spoznavali in okušali lepoto in globino Besede, ki nam je spregovorila na srce in nas poučevala o lepih medsebojnih odnosih, o pravi nesebični darovanjski ljubezni, edinosti med nami in z Bogom in v tej luči učila živeti svoje življenje tako, da bomo srečni že tu na zemlji in prišli v srečno večnost.

Pri sobotni večerni sv. maši, ki je že bila nedeljska, so sodelovali veroučenci prvega razreda s svojimi starši, v nedeljo pa veroučenci tretjega razreda- prvoobhajanski pripravniki s svojimi starši. Pri obeh sv. mašah so veroučenci v procesiji iz preddverja cerkve prihajali po cerkveni ladji, vsak s svojim Svetim pismom v rokah. Na čelu procesije ob župniku in  ministrantih je g. Zofija spoštljivo v rokah nosila faksimile Biblije- najstarejšega prevoda Svetega pisma. Veroučenci so obkrožili daritveni oltar in tam stali s Sv. pismi v rokah do prebranega Evangelija, ko je vsak pristopil do Biblije, nanjo položil roko in se ji spoštljivo poklonil. G. župnik je pred začetkom sv. maše pokadil Biblijo, farani pa smo izkazali spoštovanje do Božje besede tako, da smo pri branju vseh treh delov ves čas stali. Sama Božja beseda je bila dovolj bogata, da je sama  v evangeliju o blagrih povedala vse, tako, da je g. župnik dodal le nekaj poudarkov. V soboto o blagrih s katerimi hudič nagovarja nas kristjane k odpadu od vere in cerkve in žal jim veliko kristjanov podlega in tudi mi kdaj, zato moramo poslušati Božjo besedo, jo sprejeti v svoje srce in po njej spreobrniti svoje življenje. V nedeljo pa so prvoobhajanski pripravniki skupaj s starši iz Svetega pisma izbrali citate, ki so jih nagovorili in nam jih je g. župnik s prebiranjem polagal na srce. Prvoobhajanski pripravniki so tudi s prošnjami sodelovali, vsi pa smo v molitvi očenaša prosili za vse kristjane, ki nikoli ne vzamejo v roke Svetega pisma in iz njega berejo. V soboto je  sveto mašo s petjem in igranjem bogatil ansambel Čudež, v nedeljo pa so uvodno pesem zapeli prvoobhajanski pripravniki sami, mašo pa so obogatili pevci cerkvenega pevskega zbora. Obe sveti maši sta bili nadvse slovesni v izkazanem spoštovanju do Knjige vseh knjig- Svetega pisma.

Ob izhodu iz cerkve smo vsi prejeli še izpisan citat iz Svetega pisma, ki nas je kot živa Beseda pospremil domov v lep nedeljski dan.

I.K.

DSC05601 DSC05625 DSC05638 DSC05620 DSC05621 DSC05619