Več kot 7.000 mladih pričevalcev v Stični

Na zadnjo poletno soboto je v Stični, ob zbrani množici več kot sedem tisoč mladih, 23. Festival Stična doživel vrh dneva s sv. mašo, ki jo je ob somaševanju številnih duhovnikov daroval predsednik slovenske škofovske konference, škof Andrej Glavan. Veličastna pesem je odmevala v skupnem igranju in prepevanju novega Stična Benda in združenega zbora. Iz Dravograda se je srečanja udeležilo 16 mladih.

Pojdite, ne bojte se in služite

Škof Anton je na začetku pridige izrazil veselje nad številčno udeležbo, še posebej pa nad utripom mladosti, prijateljstva, naklonjenosti, doživljanjem radosti bivanja. Nato pa se je ustavil ob geslu letošnje Stične: ” Pojdite in naredite vse narode za moje učence! Če te besede malo razširimo,” je dejal Škof Jamnik, “bi lahko rekli: Naučimo se poslušati drug drugega, razumevati, odpuščati, služiti in spoštovati, brez izključevanja in preganjanja!”

Škof Jamnik je nato omenil, da še vedno odmeva Svetovni dan mladih, kjer je bilo zbranih več kot 3 milijone mladih in posebej izpostavil nenačrtovano srečanje s papežem Frančiškom v stolnici v Riu. “Ko je prihajal, sem razmišljal, kaj naj mu rečem. Vse se je hitro odvijalo in ko se je približal, sem mu segel v roke in rekel: “Dragi sveti oče, mladi iz Slovenije vas pozdravljamo, Slovenija vas pozdravlja, radi vas imamo! Mislil sem, da bo šel papež kar naprej, toda potem se je zgodilo tisto nepričakovano in nepozabno doživetje… Papež pa se je odzval in rekel: »Bog, blagoslovi Slovenijo, Bog, blagoslovi vse mlade!”

Preberi več: radio Ognjišče