Veliki četrtek- umivanje nog

V času najglobljega sporočila krščanstva, ki govori o  postavitvi zakramentov evharistije in mašniškega posvečanja ter o trpljenju, smrti in vstajenju Božjega sina Jezusa Kristusa, smo straši otrok letošnjih prvoobhajancev sodelovali pri sv. maši na Veliki četrtek. Zbrani kot predstavniki 12 apostolov smo skupaj z duhovnikom in ministranti  v sprevodu in v tišini stopili v naše svetišče . Skupaj z verniki in našimi otroci smo obhajali   sv. mašo in podoživeli Gospodovo velikonočno večerjo.

Bili  smo priča zapovedi medsebojne ljubezni, ki jo je Kristus na veliki četrtek postavil, in sicer v simboliki umivanja nog učencev. Pri obredu sv. maše  je duhovnik vzel posodo z vodo in nam zbranim staršem, kot  predstavnikom 12 apostolov, umil noge in jih obrisal.  S tem je simbolično pokazal, da je v duhu dostojanstva duhovniške službe, služabnik zaupanih mu vernikov.  Doživetje sv. maše in simbolike umivanja nog je bilo resnično nekaj posebnega, nas staršev se je  dotaknila tista posebna notranja iskrica duhovnosti in verovanja. Še posebej globoko iskrico vere in ljubezni pa so ob tem obredu doživljali naši prvoobhajanci. Z  navdušenjem in radovednostjo so spremljali obred. V njihovih očeh se je zrcalila ljubezen, radost, veselje in ponos.

S svojim sodelovanjem pri sv. maši  smo starši pokazali, da je naša medsebojna ljubezen močna in dejanje umivanje nog našega duhovnika Igorja potrjuje odnos služenja vernikom.

mama Bernarda

DSC_0405 DSC_0407 DSC_0401 DSC_0400