Veroučni urnik za leto 2016/17 za župnijo DRAVOGRAD

Osnovnošolski verouk je pomemben del otrokove rasti k osebni zrelosti v veri in v življenju z občestvom Cerkve. Otroci se zbirajo pri veroučnih urah med tednom, sodelujejo pri bogoslužju in se udeležujejo še drugih dejavnosti.
Za uspešnost takega oblikovanja je izjemno pomembno sodelovanje s starši otrok, saj je oblikovanje v veri mogoče le, če pri tem sodeluje celotna družina.

razred dan ura katehet
1. razred Tretja sobota v mesecu 10.00 župnik Igor in Zofija Mager
2. razred ponedeljek 17.00  katehistinja Katja
Prvoobhajanci ponedeljek 16.00 župnik Igor in Zofija Mager
Verouk z MAVRICO Druga sobota v mesecu 9.00 – 12.00 Animatorki Petra in Nastja
4. razred ponedeljek 16.00  katehistinja Katja
Verouk z MAVRICO Prva sobota v mesecu 9.00- 12.00 župnik Igor in Zofija Mager
5. razred torek 13.00  katehistinja Katja
6. razred torek 14.00  katehistinja Katja
7. razred torek 15.00  katehistinja Katja
8. razred Prva sobota v mesecu 9.00 -12.00 katehistinja Katja
Birmanci pripravniki Po dogovoru  katehistinja Katja + animatorji

Razpored je informativen in se bo gotovo spremenil. Za informacijo pa je dovolj dober, da si rezervirate čas za veroučna srečanja.

OSTALA OBVESTILA

  • Pred vrati je NOVO VEROUČNO LETO. V naši župniji bomo pričeli z rednim veroukom 19. septembra. Urnik verouka najdete na oglasni deski in spletni strani župnije. Starše lepo prosimo, da otroku v času verouka ne nalagajo drugih obveznosti. Prav tako lepo prosimo, da otroku omogočite obisk nedeljske maše. Birmanci bodo po programu priprave na birmo vključeni tudi v sodelovanje pri nedeljski maši in drugih programih župnije.
  • Vpis k verouku bo za Dravograd takole:                                                                        Sobota 10. september od 8.00 – 11.00 – v Dravogradu VPIS OTROK k VEROUKU Nedelja 11. september po maši ob 9.30 – v Dravogradu VPIS OTROK K VEROUKU Sobota 16. septembra – VPIS OTROK K VEROUKU v župniji DRAVOGRAD (od 8.00 – 11.00) – še zadnji terminNedelja 18. september – KATEHETSKA MAŠA ob pričetku verouka v župniji DRAVOGRAD (vpis ne bo mogoč)
  • Ne pozabite na Veroučni prispevek 35 €, ki ga poravnate ob vpisu in ostaja enak preteklim letom. M;nogi nergate, a brez tega vašega prispevka pač ne gre več. Večinoma je namenjen za nagrado oz. ‘plačo’ katehistinji. Ostalim pomočnikom dajemo priložnostno nagrado oziroma poučujejo ‘gratis’.
  • Ob prijavi otroka za PRVI RAZRED VEROUKA potrebujemo otrokove krstne podatke. Če je bil otrok krščen v naši župniji, imamo potrebne podatke o krstu otroka v krstni knjigi naše župnije. Če pa je bil otrok krščen v drugi župniji, prinesite s seboj ali krstni list, ki ga dobite v župniji v kateri je bil otrok krščen, ali družinsko knjižico, ki ste jo dobili pri cerkveni poroki in je bil ob krstu vanjo vpisan krst vašega otroka.
  • Starše lepo prosimo, da pravočasno prijavite svojega otroka k verouku. Treba ga je vsako leto posebej prijaviti k verouku. Poglejte na razpored prijav. Sveta maša ob začetku verouka bo za Dravograd 18.septembra, za Šentjanž in Šempeter pa 25.septembra. Za Ojstrico, Črneče in Libeliče bo sporočeno naknadno.                                                                                                                       katehetje in župnik Igor
  • Rezultat iskanja slik za verouk