VPIS OTROK K VEROUKU za veroučno leto 2017/18 – za PZD

Cenjeni starši. Neizogibno prihaja čas novega šolskega leta in za verujoče tudi čas veroučnega leta. Še teden dni in otroci bodo stopili v čas učenja in novih spoznanj. Verjamem da ste ta čas počitnic dodobra izkoristili za mnoge dejavnosti in brezskrbnosti.

Poleg izobrazbe moramo dati otrokom tudi dobro vzgojo in jih opremiti z jasnimi stališči do vrednot. Treba je, da stojimo otrokom vsak dan ob strani in se z njimi pogovarjamo.
Ko iščemo vero, se ne zanašajmo samo na verouk, saj je vendar jasno, da verouk brez verske vzgoje v družini ne more otroka vzgojiti v kristjana. Potrudimo se, da bomo otrokom posvečali dovolj časa in dovolj ljubezni in tako gradili temelj, ki ga bodo lahko dograjevali učitelji, vzgojitelji in kateheti. Otroku boste najbolj pomagali k rasti v veri, če boste skupaj z njim obiskovali nedeljsko sveto mašo in v družini gojili skupno večerno molitev.
Naj bo pot vaših otrok skozi vrata šolskih in veroučnih učilnic blagoslovljena in naj jih spremlja tudi naša molitev.

Kakor načrtujete dejavnosti za šolsko leto, tudi v naših župnijah PZD načrtujemo in usklajujemo urnik verouka za posamezne župnije. Že pred časom smo na naši internetni strani www.jagnje.si zapisali okvirni načrt verouka za prihajajoče leto. Poglejte si ga. Kot ste opazili, se bo zaradi različnih resničnosti in dejavnikov marsikaj spremenilo glede urnika verouka, posebej v Šentjanžu in na Ojstrici.  Zato prosimo za razumevanje, ker ne bomo mogli vsem ustreči, kot bi bilo morda za vašo družino najbolje. Čutimo pomanjkanje katehistinje Katje, ki je še na porodniški. Zato skušamo nekako zapolniti vrzel z veroučitelji oz.animatorji, ki so pripravljeni pomagati. Če svojo vero in versko vzgojo jemljete resno, potem se boste uskladili s ponujenimi možnostmi.

Vpis otrok k verouku bo potekal takole:

DRAVOGRAD – sobota 2.9 od 9.00 – 12.00  in nedelja 3.9. po sveti maši

ŠENTJANŽ – sobota 9.9. od 9.00 – 12.00 in nedelja 10.9. po sveti maši

ČRNEČE – 10.9. po maši

LIBELIČE – 10.9. po maši

OJSTRICA  – 10.9. po sveti maši

Tudi letos ostaja prispevek na družino 35 €, zato pričakujemo, da ob vpisu tudi ta znesek poravnate. (nekaj dolžnikov je žal še iz lanskega leta!!  Zakaj??)

 

Kdaj pa bomo začeli z veroukom in katehetsko družinsko mašo, pa bomo zapisali prihodnjič.