Z roko v roki geslo letošnje poslanice LMB

Tudi letos Luč miru iz Betlehema prihaja k nam, tudi v tvoj dom, direktno iz votline Jezusovega rojstva. Skavti jo bodo v nedeljo, 16. decembra prejeli v Gornji Radgoni, kjer bo uradni sprejem za celotno državo. Tja bo prispela iz Dunaja.

Plamen bo potem potoval po Sloveniji. Naši skavti jo bodo sprejeli medse v nedeljo, 16. decembra ob 19 uri, ko bo slovesna sveta maša na Šrotneku nad Kotljami. Sprejem bo potekal ob svečah, brez elektrike, v posebnem vzdušju. Potem jo bodo najprej v četrtek in petek ponesli na vseh 10 koroških občin po Mežiški in Dravski dolini. V petek bo Luč romala tudi na Uršljo goro, iz vseh treh smeri. V nedeljo, 23. decembra bo Luč miru iz Betlehema sprejeta tudi v vseh 11 župnijah po dolni, kamor jo bodo prinesli skavti.

Plamen bodo iz rok skavtov prejeli še v domu starostnikov v Črnečah in na Prevaljah, v zavodu CUDV Črna in OŠ Jurčkov Drejček.

Letošnja poslanica me vabi, da podam svojo roko bližnjemu. Med sabo smo si različni. A ravno v tej različnosti se skriva pravo bogastvo. Svet bo lepši, ko bomo drug drugega imeli lepo in si skupaj prizadevali za iste cilje. Naj se nas dotakne:

POSLANICA:

Tudi ti iščeš nekoga, ki bi ti delal družbo. Osamljenost siromaši, srečanje in sloga pa bogatita in delata ljudi boljše, ustvarjalnejše … srečnejše. Samo s skupnimi močmi in ko – kljub različnosti – gledaš z drugimi v isto smer, lahko delaš svet lepši, svetlejši in bolj človeški. Tudi ta luč bo gorela in razsvetlila svet, ko boš odprl svojo roko in jo podaril. Ne skrivaj je, ne skrivaj se, stopi v korak s človekom, ki ga srečaš. Srečnejši in bogatejši bomo takrat, ko bomo po svetu stopali Z ROKO V ROKI.