Zahvalna nedelja v Dravogradu – 1.10.2017

Tudi letos smo v Dravogradu slavili zahvalno nedeljo že prvo nedeljo v oktobru. V želji, da bi se povezovali z občino in njihovo prireditvijo Zlata jesen, smo ohranili termin zahvalne nedelje, a kaj, ko je občina praznik Zlate jeseni letos premaknila na sredino oktobra Kakorkoli že, naše slavljenje je bilo danes pristno, srčno in predvsem hvaležno.

Prvega oktobra na 26. nedeljo med letom, s katero v cerkvi začenjamo Začetek roženvenske pobožnosti in Začetek tedna za življenje, smo v naši župniji Dravograd obhajali Zahvalno nedeljo. Bogata okrasitev pred cerkvijo s pridelki s polj in vrtov in lepo okrašena cerkev sta v nedeljskem dopoldnevu sprejela vernike k tej slovesnosti.

Župnik Igor, veroučenci in predstavnice župnijskega sveta, ki so v rokah nosili skrbno pripravljene košarice s poljskimi in vrtnimi pridelki, so v pomenljivem sprevodu prišli po cerkveni ladji do daritvenega oltarja, ga obkrožili in po uvodni misli v začetek maše, odložili košarice pred oltar k blagoslovu.

Nagovorjeni s strani Božje besede, Evangelija in nagovora župnika Igorja, smo sprejeli podane misli v svoja srca za zahvalo Bogu in za življenje po njih. Ob današnji Zahvalni nedelji moramo biti vsi mi še posebej globoko hvaležni Bogu, da so naši vrtovi in polja dobro obrodila, kljub suši, ki je pa hvala Bogu mi nismo občutili. Ta nedelja naj bi bila začetek spodbude za oživitev poglobljene in žive molitve, še posebej rožnega venca, za različne potrebe našega in skupnega življenja v družinah, družbi in župniji. Samo z molitvijo ostajamo kristjani živi in zato je molitev potrebna za nas, da smo živi in tako vzdržujemo živ odnos z Bogom in med seboj. Z molitvijo dobimo živo moč za naše vsakdanje življenje. Molitev rožnega venca  naj torej postane živa, tako osebna, kakor  v vseh občestvih. V molitvi očenaša smo na povabilo g. Majde molili za vse nerojene otroke, za njihove starše in nas, da bi si vedno in povsod prizadevali za Življenje.

Sledil je še blagoslov vseh prinešenih pridelkov in blagoslov z Najsvetejšim. Prijetno in veselo smo se podružili še pred cerkvijo.Bilo nam je lepo, ko smo zopet skupaj kot župnijsko občestvo praznovali zahvalno nedeljo.

Zapisa Irma