Zakaj se slovenski športniki ne smejo pokrižati?

Na televiziji lahko velikokrat gledamo prizore, kako se smučarski skakalci, smučarji in smučarke, nogometaši in atleti prekrižajo pred športnimi nastopi. Zanimivo je, da med njimi skorajda ne boste našli slovenskih športnikov. Vprašajmo se, zakaj je tako?
Ali morajo športniki v Sloveniji zatajiti svojo vero!?Že leta slovenski kristjani gledamo športne prireditve in s ponosom navijamo za vse naše. Med njimi je veliko vernih kristjanov, ki pa so zaradi nenaklonjenega okolja svojo vero prepogosto prisiljeni ločiti od športne dejavnosti. Vprašanja – ali lahko gredo med treningi k sveti maši, oz. ali lahko zjutraj in zvečer molijo, so pogostokrat politično nekorektna in neprimerna. Razloge zakaj je prišlo do tega nestrpnega položaja v slovenskem športu, ni mogoče enostavno razložiti. Pred leti je v pogovoru neka športnica dejala, da je v Sloveniji zelo težko združiti vero in šport. Prav tako je dejala, da so odnosi med športnicami in trenerji »preveč svobodni«, da bi bila lahko še kristjanka. Kakor koli že, v Sloveniji je ključnega pomena, da se vsi zavzemamo za pravico vseh športnikov do javnega izražanja vere in prijateljskega odnosa z Bogom.

Ali je Janez Kocjančič ustvaril kristjanofobno ozračje v slovenskem športu?

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije je Janez Kocjančič, dolgoletni član Komunistične partije Slovenije, ki je po vojni uničila številna katoliška športna društva in organizacije ter 45 let sistematično zatirala svobodo verujočih Slovencev. Po nastopu demokracije je Kocjančič »naključno« predsedoval Združeni listi in se že leta 1991 kot ne-športnik “povzpel” na čelo najpomembnejše slovenske športne organizacije. Kot predsednik je »poskrbel«, da so vsi vzvodi slovenskega športa v rokah »ta pravih« in da je v njem takšno ozračje, kjer verujočim ne bo možno izkazovati svoje vere. O teh žalostnih razmerah sicer znajo več povedati slovenski športniki in športnice, ki so tako kot vrhunska smučarka Mateja Svet v zadnjih 20 letih doživljali muke »slovenske športne politike«.

Vse verujoče slovenske športnike in športnice lepo prosimo – pred nastopi se pokrižajte in bodite pogumni kristjani!

Z namenom normalizacije vere v slovenski družbi in zaradi naših otrok, ki jih želimo versko vzgajati, lepo prosimo vse krščanske športnike in športnike, da so v javnosti pogumni kristjani, ki uživajo vso našo in Božjo podporo. To je temeljna pravica vsakega športnika in športnice, za vse nas kristjane pa vir veselja in ponosa. Želimo si, da bi naši otroci ob TV prenosih za vas z veseljem navijali in ob vas gradili svojo vero. Za to vam bomo očetje in matere iskreno hvaležni.

Lojze M.
17.11.2014
Vir: 24kul.si

82576f0f3f32691066ed5377b5ae462eca7ab9b5