Zaključek Tedna za življenje – maša v Dravogradu 9.10.2022

Na 28. nedeljo med letom, se je zaključil Teden za življenje, ki nas je letos nagovarjal z geslom Ne zavrzi življenja.

V župniji Dravograd smo se z darovanjem slovesne sv. maše Bogu zahvalili za življenje kot največji neprecenljivi dar in veliko skrivnost, ki smo ga prejeli od Stvarnika. Sveto mašo smo pripravili bralci Božje besede in jo skupaj s gospodom župnikom Igorjem, domačim pevskim zborom, ki je bil okrepljen s čudovitim petjem družine Zeme, izvedli in darovali Bogu.

Maša je bila živa, lepa, prepletena s sodelovanjem vseh bralcev, pevcev  in farnega občestva. V uvodu, prošnjah, nagovoru Majde,  zahvali Zofke,  skupni zaključni molitvi sv. papeža Janeza Pavla II za življenje in prelepo zapete Avemarije na koncu sv. maše,  se je nam vsem  kot Božji  klic po Življenju globoko v naše duše vsadil klic  tedna za življenje  NE ZAVRZI ŽIVLJENJA.

Vsi, predvsem pa kristjani smo se dolžni boriti za življenje od spočetja do naravne smrti  v vseh okoliščinah življenja. Dolžni smo se boriti z vsemi močmi, predanostjo, predvsem pa z vero, upanjem in ljubeznijo do našega Stvarnika in sočloveka.

Življenje ni odpadek. Tudi ni samo dodatek. Življenje je bistvo človeka. Življenje je jedro, je začetek, je temelj, je osnova človeka.

Irma Kladnik