Zakonski jubilanti 2022 v PPŽ Dravograd – 13.11.2022

Že nekaj let se v mesecu novembru obhaja v naši PPŽ Dravograd nedelja zakonskih jubilantov. To je svojevrstna zahvala, ko je čas za obnovitev izpovedi ljubezni in milosti, ki jih zakonci prejemajo v svetem zakonu. Letos je bilo to v župniji Dravograd. Župnik Igor je pripravil slovesni nagovor za slavljence in jih blagoslovil s posebnim blagoslovom. Nagovorila jih je tudi tajnica ŽPS, ki je poudarila naslednje lepe misli:

Preden storite korak ponovne izpovedi zvestobe in ljubezni dovolite, da v imenu tajništva ŽPS in animacijske skupine Draneva izrečem nekaj besed.

 Pesem Majde Petan pravi: ”Pelji me na tisti kraj, kjer spoznala sem ljubezen” Danes je ta cerkev, to svetišče sv.Janeza Evangelista tisto mesto, kjer boste obnovili svojo zakonsko ljubezen in zvestobo. Še kako se veselimo z vami in hkrati prosimo za vas božjega blagoslova.

Škof Slomšek je bil velik ljubitelj družine, o kateri skrivnosti je zelo pogosto razmišljal, spodbujal in zakonsko zvezo iskreno branil. Takrat mu je bilo morda lažje kot danes, ko nam razkristjanjena družba želi vsiliti povsem drugačno podobo zakona. Kljub temu ste vi živi dokaz, da temu ne sme in ne more biti tako. Družina je božja ustanova, ljubezen v njej ravno tako. Nedopovedljivo je, da bi jo zožili na zgolj zadovoljevanje nekih potreb posameznika, kateri bi se morali vsi pokoravati, žal tudi zakon, ki je skupnost moža in žene.

Hvala za vaše zvesto zakonsko pričevanje. Hvala za vašo udeležbo pri tej sveti maši. S tem tudi mlajši generaciji brez besed poveste, da spoštujete to, kar je božjega. Naj se Vas danes božji dotik ljubezni res dotakne in naj vaše srce zahrepeni še bolj po pristnih medsebojnih odnosih.

Čestitke in lep pozdrav vsem vam spoštovani letošnji slavljenci. Pozdrav tudi vašim družinskim članom. Sedaj pa prosim g. župnika da vas v posebnem obredu poveže z Jezusom, našim prijateljem in zvestim spremljevalcem skozi življenje”.

 

Župnik Igor je s sodelavci slavljencem pripravil krajšo pogostitev s torto, a žal je moral zaradi obveznosti svete maše na Ojstrici oditi iz veselejšega dela tega praznovanja.

Z.M.