V zavetju Marije Pomagaj na Brezjah, sta preteklo soboto  11.junija 2022 ‘tako skrivnostno‘ praznovala svojo zlato poroko naša priljubljena Mojca in Franc Plazovnik iz Viča, ki sta skrbnika podružnične cerkve Sv.Lenarta na Viču. Sicer pa sta se Franc in Marija roj.Izak poročila 10.6.1972 v Dravogradu. Poročil ju je takratni kaplan Niko Marovt.

K Mariji sta poromala, da se ji zahvalita za zvestobo in ljubezen, ki jo drug ob drugem živita in neizmerno razdajata, ne samo svoji družini, hčerki Marjeti in Cvetki in njunim otrokom, pač pa tudi faranom Dravograda. Franc poskrbi za to in ono pri popravilih in obnovi cerkve Sv.Lenarta (v preteklih letih zelo veliko, ko se je obnavljala), Mojca pa je tako in tako prava ‘velemojstrica‘ in nepogrešljiva pri krašenju farne cerkve ob večjih slovesnostih (birma, prva obhajila, lepe nedelje itd..) kakor seveda krašenju in skrbi za čistočo cerkve na Viču. Kako veličastne so njene kreacije ob in pred oltarjem vemo vsi, ki smemo njeno ustvarjalno kreativnost občudovati. Pa tudi sicer je izjemna ljubiteljica rož, saj njeno hišo krasijo prekrasne rože, ki jih skrbno neguje in z njimi lepša tudi naše cerkve.

Ob vprašanju, kaj si želita ob svoji zlati poroki, pa izjavljata v en glas:” Le ljubo zdravje, srečo v družini in pri najinih potomcih, …pa, da bi dobili kakšnega ključarja za našo lepo cerkev Sv. Lenarta na Viču.

V upanju in prepričanju, da ju Bog ‘nagradi’ z uslišanjem družinskih prošenj, predvsem zdravja, jima tudi naša fara Dravograd iskreno čestita ob zlatem jubileju in se hkrati zahvaljuje za vse lepo in dobro, ki ga naredita za naše občestvo.

Kako lepo je, ko tako srčni ljudje, kot sta Mojca in Franc, žrtvujeta svoj čas in sposobnosti za skupno dobro, da nam ob njima dobesedno zaigra srce v hvaležnosti.

Bogu hvala zanju in še na mnoga leta. Gotovo bo letošnja lepa nedelja 3.7.2022 tudi malo slovesnejša zaradi njiju. Bog vaju živi, Mojca in Franc!!!

Zofija Mager – tajnica ŽPS Dravograd