ZLATOPOROČENCA VRAVNEK  – slavje v Dravogradu

Prijetna, nekoliko hladna, je bila sobota 16. julija 2016, ko sta s svojimi svati obhajala v cerkvi Sv. Janeza Evangelista v Dravogradu svojo zlato poroko Kristina in Stanislav  (Slavko) Vravnek.  

Petdeset častitljivih let skupnega življenja je za njima, saj sta svoj prvi da dahnila tiste pomladi 11.6.1966 v Dravogradu. Življenje je bilo zanju pestro. Mladi ženin je stopil v zakonski stan v rosnih 18 letih. Rodil sem jima je sin Stanko ter dve hčerki Anka in Marjeta. Sedaj se ‘kitita’ že z nazivom pradedek in prababica.

V krogu družine in prijateljev sta slavljenca Bogu izrekla svojo zahvalo za vso lepo in manj lepo v njunem zakonu.

Županja Marijana Cigala jima je v začetku slavja v imenu občine Dravograd čestitala, orisala njuno skupno pot in izročila posebno listino s priložnostnim darilom.

Župnik Igor Glasenčnik, ki je daroval slovesno zahvalno sveto mašo, ju je ponovno blagoslovil. Izročila sta si tudi zlatoporočenska prstana za nadaljnjo skupno srečno življenje v ljubezni.

Ob koncu slavja sta na oltar položila tudi eno svojih zlatoporočenskih palic (žezlo) v znak hvaležnosti do Boga, ki jima je naklonil dolga leta srečnega življenja in utrjeval njun zakon z ljubeznijo, razumevanjem in srečo. Župnik Igor pa je vsem navzočim v začetku obreda tudi obrazložil pomen zlatoporočenskih palic.

Čestitke tudi v imenu vse farne skupnosti, ki ji oba zvesto pripadata. Posebej Slavko rad pomaga pri priložnostnih delih v župniji, kar mu gre iskrena zahvala. Njegov sin Stanko pa je tako in tako že dolgoletni ključar farne cerkve.

Igor

DSC02961DSC02962

DSC02964