Župljani birmancem

Župljani birmancem

Kako smo župljani pospremili pripravnike na birmo, na njihovi duhovni poti?

Izročili smo jih v Njegov objem in molili za izlitje Svetega Duha.

Koliko stvari nam daješ, Gospod, pa se tega niti ne zavedamo? Kako rad nas imaš, pa nekateri niti ne vedo za kaj so tukaj? Zahvaljujem se ti za vse predane in hrepeneče, za tiste ki smo pri Njem z dušo in srcem in za tiste, ki niso. Če v srcih birmancev zagori le ena iskra, če vzplamti samo en plamen, smo ti lahko neskončno hvaležni. Vse kar daješ in vse kar delaš je vredno več, kot si sploh zmoremo predstavljati. Zato ti šepečem hvala, govorim ti hvala, pojem ti hvala in kričim ti: hvala Gospod!

Luna

 

Dragi Jezus, hvala Ti za to sveto daritev, ki sem jo prejela v svoje srce. Hvala Ti za Tvojo ljubezen, ki me napolnjuje in me vodi na poti vere. Naj bo moje življenje odsev Tvoje milosti in usmiljenja. Prosim te, pomagaj mi, da bom vedno živela v skladu s tvojo voljo in da bom delila tvojo ljubezen s svetom. Hvala ti za Tvojo prisotnost v mojem življenju. Hvala, ker me vsak dan napolnjuješ s svojimi milostmi, ki jih imam prevečkrat za samoumevne. Hvala ti za prijatelje, ki me se bolj spodbujajo, da ostajam s Teboj, kot si Ti vedno z menoj. Na vsaki poti mojega življenja, vsak trenutek. Hvala ti za vse, ki bodo v svoje srce prejeli Tvojega Svetega Duha. Spremljaj jih na vseh poteh njihovega življenja, četudi se bodo odločili, da Ti  v svojem življenju ne bodo sledili. Naj birma za njih ne bo konec, vendar prečudovit začetek življenja s Teboj.

Neža

 

Dragi Jezus

ti si naš Oče, ki nas spremlja po vseh naših poteh in nam ponudiš roko, ko jo najbolj potrebujemo in nas vodiš… Za nas si dal veliko, preveč in zato smo ti neizmerno hvaležni.

Prosim te za te naše birmance, da bodo še naprej hodili po tvoji poti, da te ne bi pozabili in da bi se s teboj še veliko bolj povezali. Prosim blagoslovi jih in nad njih posli Svetega Duha, predvsem, kadar jih preplavlja strah. Pomagaj jim, da premagajo svoje strahove, ki včasih niso tako enostavni. Veliko kdo si ti želi slediti, nekateri si ne upajo, ker jih je strah, sram, ali ne zmorejo. Zato si ti tukaj, da jim pomagaš.

Želimo si, da bi njihova vera postajala vedno bolj močna in da je nikoli ne bi izgubili. Zelo smo ti hvaležni! Želimo ti izkazati našo hvaležnost, zato molimo in ti izročamo naše pripravnike.

Alja

 

Gospod,

kmalu bo prišel dan, ko bodo birmanci prejeli tvojo moč, ko bodo prejeli Sv. Duha in tako vstopili v novo življenjsko obdobje. Spoznavali bodo vero, doživljali vzpone in padce. Daj jim, da bodo v množici odločitev našli tisto pravo, da bodo začutili tvojo roko, ko bodo v temi izgubljeno tavali. Da spoznajo skupnost, ki jih bo spodbujala, držala naprej. Da v tebi, ki si moč, trdnjava, ki nas ščitiš pred udarci, ki si nas poklical, da v Tebi najdejo upanje. Ker dragi birmanec Bog je tvoja sedanjost, je tvoja prihodnost in le z Njim boš resnično srečen. Zato Njemu v čast in hvalo prosimo za družine pripravnikov, da bi jim zmogli stati ob strani.

Ana Mi.

 

Jezus, učimo se živeti, ljubiti in raziskovati.

Učimo se sprejemati,

ker Ti sovražiš prepade med nami in ljubiš mir.

Učimo se počasi in skupaj.

Opazujem otroke, mlade, starejše,

toliko različnih odtenkov iste sreče,

in v njih iščem Tvoj odsev.

V Tvoje roke jih izročam, saj le redki opazijo dar, ki jim je bil podarjen.

Dar vere, življenja, dar svobode v molitvi.

 

Jezus, obožujem opazovati Tvoje delo,

kako mladim dušam počasi odstiraš svoj odsev,

nežnost preko katere jim govoriš

in kako iz zmede v njihovih mislih delaš red.

Sortiraš, kar je pomembno.

Prosim poskrbi zanje in jih sprejmi v svoje naročje.

Le s Teboj, ki ljubiš življenje,

bodo lahko hodili po svetu,

odkrivali, da se za strahom skriva upanje in iskali lepoto.

Daj, da bi znali v tempu, ki ga narekuje okolje vedno najti prostor Zate.

In daj, da bodo na pragu Tvoje cerkve, Gospod, vedno našli svoj mir.

Le s Teboj, v lepoti Tvoje daritve, da postanejo še enkrat Tvoji.

A.

 

V tem obdobju so se birmanci pripravljali na birmo. In takrat, ko so si zaželeli postati božji otroci, ko so na tem delali, takrat bodo dobili Svetega Duha. Ni nujno, da Svetega Duha dobiš pri birmi, zavedati se moraš tega. Zavedati, da On hoče biti s teboj, da ti On želi samo dobro. In On bo preprečil, če kaj ni dobro zate. On ima zate načrt, ki te vodi. A sam se moraš odločiti, ker vedno lahko odločaš. Ali boš božji otrok ali ne…

Vsaka stvar se zgodi z nekim namenom. Če si božji otrok, se zavedaš, da je On v tvojem življenju in si ne razlagaš, da si pač imel srečo. Razen, če je Sreča druga beseda Zanj, ki ti vedno stoji ob strani. Ne glede kaj narediš narobe ali prav. V sreči Ga takoj prepoznaš, v žalosti pa redko, zato moraš iskati in iskati. Na koncu, ko si srečen veš, da ti je uspelo postati božji otrok. Želimo si postati in ostati božji otroci.

Tone

 

Gospod!

Vsak dan nam daješ možnost da se odločimo za tebe. Vsak dan sta samo dve opciji, ali hočeš ali ne… Samo en odgovor čaka On, da ga dobi, potem pa bosta skupaj lahko premikala gore. Gospod ti trka na srce, na dušo, čeprav ga vedno ne slišiš ali vidiš ali občutiš. Gospod trka, da bi se ti odprlo. Zato pripravite svoja srca dragi birmanci in mu recite: ja!

Tako daleč se sliši njegovo kraljestvo, a tako blizu je On sam… Tako blizu je njegova roka, njegovo okrilje, njegov objem… Pojdite k Njemu, ne hodite, raje tecite, njegova ljubezen je vse in vsak si jo zasluži, ne glede na napake, izgled… On glede nate, na takšnega, kot te je ustvaril. Ustvarjen si po Njegovi podobi, da bi delal dobro, da bi širil Gospodovo besedo, da bi prehodil pot, ki ti jo izbira. To ni pot, ki vodi skozi temačen gozd, temveč pot, ki je neprestano osvetljena z Njim. Njemu zaupaj! Moč krepi se, ko upamo v Boga! Zaupaj v Boga! Na svojo nevednost pa se ne zanašaj, kajti vse kar iščeš boš našel pri Gospodu. Vsak odgovor, vsako pesem, vse kar potrebuješ! Zato Gospod prosim te, da napolniš srca birmancev s Tvojim Duhom. Naj jih prevzame božja ljubezen. Izročam ti birmance v okrilje, v upanje in prepričanje, da jih boš vodil po pravi poti resnice, sreče in ljubezni. Daj, da naj en sam ne zavije s poti, naj najde nekoga in skupaj slavita tvoje ime. Izročam ti vsako njihovo dobro in slabo delo, vse kar so delali s srcem in vse kar so delali z glavo, daj da bodo vse delali v Svetem Duhu in vprašali, kaj je prav, kaj si jim pripravil. Naj si želijo in Te prosijo lepšega življenja in ljubezni.

Kaja