Halo, tukaj papež Frančišek!

Papež Frančišek nam vedno znova daje zgled osebnega odnosa z vsakim človekom in hkrati svoje neposredne bližine z najbolj trpečimi in odrinjenimi na rob družbe. Zdi se, da v njegovih očeh nobeden človek ni majhen, saj je velik v Božjih očeh. Poleg tega da se sveti oče loteva reševanja širših družbenih vprašanj, pa najde tudi čas za posameznike v stiski. Tako se je zgodilo tudi, ko je telefoniral Michelleju Ferriju, kateremu so junija v zaporu ubili brata.

Ne morem opisati ganjenosti. V trenutku stiske sem brez kakršnihkoli pričakovanj napisal pismo papežu Frančišku. Nikoli si ne bi mislil, da me bo papež sam poklical na mobilni telefon“, je 40 letni Michelle Ferri, ki je zaradi prometne nesreče že vrsto let prikovan na invalidski voziček, povedal za italijansko televizijo. V trenutku obupa je namreč na družbeno omrežje facebook napisal takole: ‘Vse sem ti vedno odpustil. Tokrat Bog, pa ti ne odpuščam‘. Ker je papež Frančišek začutil njegovo stisko, ga je osebno poklical po telefonu. „Njegove prve besede so bile: ‘Ciao Michelle, sem papež Frančišek’. Bil sem malo zmeden. Nisem mogel razumeti., kdo me kliče. Najprej sem pomislil, da je kakšna šala. Vendar pa se ne bi mogel nihče šaliti v tem tako bolečem trenutku za našo družino.“ Michelle je prepričan, da je to znamenje, ki ga je pokojni brat Andrea poslal njemu, družini in otrokom, da bi jim pomagal. „Potem sem ga prosil, če lahko telefonira tudi moji mami, ki mogoče še najbolj potrebuje tolažbe s strani tako posebne osebe kot je papež“. In papež jo je poklical. „Zdaj imam več poguma in upanja. Zdaj se lahko z življenjem soočim povsem na drugačen način“, je še povedal Michelle Ferri.

Sicer pa je papež Frančišek znan po tem, da telefonira sam, brez posrednikov. Tako je na primer kmalu po izvolitvi telefoniral svojemu zobozdravniku in se odjavil, poklical je generalnega predstojnika jezuitov, ter tudi svojo nekdanjo nadškofijo.

Več: radio Ognjišče