Januar mesec verskega tiska

Po tradiciji je v Sloveniji januar tudi mesec verskega tiska. Takrat običajno poravnavamo naročnino na verske časopise in to je tudi priložnost za razmislek o pomenu verskega tiska v duhovnem življenju. Ta ima neprecenljivo vlogo pri poglabljanju vere pa tudi pri oblikovanju naših stališč, zasidranih v krščanstvu. Če ne poznamo krščanskih stališč, jih ne bomo znali zagovarjati v pogovoru z drugimi in v javnosti, pa tudi ne po njih živeti. Zato ima verski tisk neprecenljivo vlogo pri oblikovanju našega krščanskega svetovnega nazora.

Tudi zato je dobra knjiga lepo darilo. Kajti rože ovenejo, čokolado pojemo, steklenico vina popijemo, knjiga pa ostane. Nikoli ne vemo, kdo jo bo še vzel v roke, koga bo obogatila in komu bo morda razsvetlila življenjsko pot.

Pri založbi Ognjišče so si tudi umislili darilne bone. „Če ste v zadregi, kaj bi podarili, podarite darilne bon in obdarovanec se bo sam odločil, za katero knjigo ali podoben artikel ga bo porabil,“ je zapisal urednik mag. Božo Rustja, ki je dodal, da je prav tako lahko koristno, lepo in dobro darilo naročnina na Ognjišče. „Naročite ga mladi družini, morda odraščajočim otrokom ali vnukom. Vaše darilo jih bo obogatilo kar dvanajstkrat v letu. V ta namen smo reviji Ognjišče dodali tudi poseben darilni bon in kupon, na katerega lahko napišete svoje podatke in naročite Ognjišče komu drugemu. Pa še ena ideja. Ognjišče lahko naročite tudi komu, ki si ga morda sam zaradi gospodarske krize ne more plačati. Dobro delo boste naredili, če boste to storili.“

Rustja še dodaja, da „tudi če bi kdo med vami, dragi bralci, zaradi težkega gmotnega položaja ne mogel plačati naročnine, naj se obrne na našo upravo. Skušali mu bomo pomagati, da bo ostal naročnik Ognjišča. Čas krize je tudi priložnost, da iščemo prave vrednote in prepričani smo, da vam bo branje naše revije k temu pomagalo. Nov letnik je s tudi priložnost, da se vam, dragi bralci in naročniki, zahvalimo za vašo zvestobo. Mnogi ste že desetletja zvesti naši reviji. Hvala za vašo zvestobo! Vabimo vas, da se oglasite v naših prodajalnah v Ljubljani, Kranju in Kopru. Slednja je prenovljena in poleg naših knjig boste v njej našli še Sveta pisma, sveče, darila za krst, prvo obhajilo, birmo in poroko ter druge priložnosti in nekatere liturgične potrebščine.”

Vir: radio Ognjišče