Lepa nedelja na Šempetru 2015

Vsakoletna krenčlarija pred lepo nedeljo v farni cerkvi Sv.Petra na Kronski gori je tudi letos povezala množico sodelujočih, ki s posebno ljubeznijo ozaljšajo svoje svetišče za praznovanje godu svojega farnega zavetnika Sv.Petra. Tudi letos je bilo tako in tudi slavje lepe nedelje je potekalo usklajeno, zbrano in Bogu v slavo. Godba na pihala Šentjanž, cerkveni pevci, veroučenci s košaricami cvetja in mnogi starši, ki so z otrokom prišli tudi k zaključku veroučnega leta, so napolnili svetišče. Tako smo res na najlepši možni način proslavili naš farni dan. Pogostitev za sodelujoče po maši in klepet ob osvežilni pijači so nekaj skupnih trenutkov še povezovali vse prišle na lepo nedeljo. ne le domačine, prišlo je kar nekaj okoliških faranov, ki jim je ta cerkev lepa in blizu.

Ob koncu maše pa smo slovesno umestili novega cerkvenega ključarja Avgusta Vertačnika, ki je ta dan pričel svoje petletno poslanstvo v farni cerkvi. Tako bo, upamo, uspel nadomestiti veliko izgubo dosedanjega ključarja Ošlak Mihaela, ki je z njemu lastno plemenito prizadevnostjo skrbel za vse okrog župnije, a ga je Bog odpoklical po hudi bolezni k sebi v večnost po plačilo za zvesto služenje župniji in kraju.

DSC_0657 DSC_0658 DSC_0662 DSC_0664 DSC_0670 DSC_0674 DSC_0678 lep.ned Šempeter3 lep.ned Šempeter4 lep.ned Šempeter7 OLYMPUS DIGITAL CAMERAlep.ned Šempeter8 lep.ned Šempeter10OLYMPUS DIGITAL CAMERA lep.ned Šempeter11 lep.ned Šempeter14