Materinski dan … dan staršev

25. marec … Gospodovo oznanjenje. Bog si je izbral Marijo za sodelavko pri odrešenju sveta in človeka. To je izključno Božje, ne človeško delo.  Marija kot predstavnica človeštva to Božje delo sprejme. Jezus je pravi Božji Sin. Marija je bila svojemu poslanstvu zvesta do konca, do križa, ko je pod njim stala in sama sebe darovala skupno s Kristusom, ki ga je bila rodila. Pod križem je sprejela službo vesoljnega materinstva, ki ga z vnebovzetjem ni prekinila. Skozi vse čase skrbi za nas, ki smo njeni otroci! (povzeto po: Molimo s cerkvijo)

Sveti Jožef je izbran za orodje v službi Božjega načrta. Bil je pravičen, zvest in pošten mož, ki se je popolnoma posvetil delu za Božje kraljestvo. Božje kraljestvo sloni na veri! Najbolj pa na njem občudujemo možato zaupanje v Božje načrte. Njegov zgled naj nam bo v pomoč  in oporo, da bomo bolj zavzeto delali za rast Božjega kraljestva med nami! (povzeto po: Molimo s cerkvijo)

Zaključujemo Teden družine, ki je bil med tema dvema praznikoma. Družina … največja, najsvetlejša, najlepša, najbolj ljubeča ‘celica’ človeštva! Tako bi moralo biti! Pa je res tako?

Hudo mi je, ko premišljujem o vsem tem … naj se razjočem? Naj tarnam nad težo življenja? Naj … ?

O Bog, Tvoja svobodna volja, ki si nam jo dal je tako … varljiva, zapeljiva! Saj tako redko spoznamo kaj je prav, čeprav v srcu to dobro vemo. Dal si nam pomagalo za dar spoznanja: Deset zapovedi! A vendar … izberemo skoraj vedno lažjo pot, napačno pot … in ne upamo in nočemo si priznati, da je sreča, da je prava odločitev, da je pot ljubezni le v Tebi in s Teboj! Kdor ima ljubezen, ima vedno nekaj kar lahko podari! Ljubezen v srcu, ljubezen, ki jo učiš le Ti!

Dobila sem košček ljubezni na današnji dan. Dobila sem voščila ob Materinskem dnevu od svojih otrok, od moža … od moje družine. Zavedam se kakšna sreča je to, kakšna milost, imeti družino.  Ni dovolj roditi otroke, potrebno jih je vzgojiti, jim stati ob strani, jim dajati ljubezen tudi, ko gre kaj narobe. Otroci vedno, vedno potrebujejo svoje starše! Vedno sta potrebna oba, oče in mati, starša  ter njuna skupna ljubezen … četudi za ceno lastne odpovedi marsičemu. Splača se!

Komu se naj zahvalim za vsa življenjska spoznanja? Za ljubezen v srcu, za … vse v življenju!  Moja pot je bila vedno hoja za Kristusom! Ni vedno lahko, toliko je stranpoti, toliko skušnjav, toliko napačnih vabil … a spoznanja vedno ista! Vsi odgovori so v Njem, z Njim, ob Njem! Jezus je Pot, Resnica in Življenje! Kako ga razumeti, kako spoznati, kaj želi? Molitev! V molitvi je ključ. V njej najdem vse odgovore, v njej je moč, rešitev,odpira vrata, pokaže pot! Nikoli je ne zmanjka, kakor tudi ne zmanjka potreb po njej, ne zmanjka namenov  zanjo, nikoli ni konca a… in nikoli se ne naveličam. Več molim, večje je zadovoljstvo in mir v duši, več  je rešitev v življenju. Potrebno pa je prositi za dar milosti, kar nam z ljubeznijo izprosi Božja Mati, če se k njej zatekamo po pomoč.  Katera mati ne posluša svojih otrok? Kateri  sin ne usliši prošenj svoje matere? Po Mariji k Jezusu! V molitvi sem srečna in izpolnjena! Ja, danes je moj praznik, je najin praznik, je praznik v moji družini!

Blagoslovljen dan vsem!

Mama Veronika Kocuvan