Molitvena ura v mariborski stolnici

Na 3. velikonočno nedeljo je v okviru molitvene devetdnevnice ob posvetitvi novega nadškofa mariborske nadškofije Alojzija Cvikla in tedna molitve za duhovne poklice, bila k molitveni uri za duhovne poklice v Mariborsko stolnico povabljena tudi naša molitvena skupina iz Pastoralne zveze župnij Dravograd.

Temu častnemu vabilu se je odzvalo 60 molivcev iz vseh šestih župnij pastoralne zveze: Črneče, Libeliče, Ojstrica, Šempeter, Šentjanž in Dravograd. Tako smo z avtobusom v sončnem pomladanskem popoldnevu, v veselem razpoloženju poromali v Maribor.Med vožnjo smo z molitvijo desetke rožnega venca prosili za naše tri duhovnike PZŽD, da bi ostali stanovitni in trdni v svojem duhovniškem poklicu.

V Mariborski stolnici nas je pričakalo izpostavljeno Najsvetejše ob katerem smo skupaj zmolili rožni venec. V molitveni uri, v kateri smo vsi sodelovali, smo v prošnjah, z molitvijo rožnega venca božjega usmiljenja in petjem prosili Jezusa za božji blagoslov za novo imenovanega škofa Alojzija in nadškofijo:

» Bog, ki si ljubezen!
Hvaležni smo ti za dar mariborske nadškofije, ki si nam jo že pred stoletji naklonil. Danes se še posebej veselimo tvojega daru in se zavedamo, da je krajevna Cerkev za nas veliko poslanstvo. Prosimo te, spodbudi nas k velikodušnemu sodelovanju s tvojo milostjo in z našim nadškofom Alojzijem. Njega pa vodi in utrjuj v zvestobi Kristusu.
Z novo evangeljsko gorečnostjo naj sledimo tvoji modrosti vsi: nadškof, duhovniki, redovniki, in redovnice in vse božje ljudstvo. Tako bomo bolj postajali znamenje in orodje odrešenja drug drugemu in vsem ljudem.
Na priprošnjo Božje Matere Marije naj bo življenje naše nadškofije vsak dan bolj v slavo Tebi in Troedinemu Bogu, vsem ljudem pa v zveličanje ! Amen.«

Globoko je bila doživeta sv.maša, ki jo je daroval novoimenovani škof z duhovniki.

Po sveti maši smo imeli čast slikati se skupaj z novim nadškofom Alojzijem in sestro Štefko. Presenetila nas je nadškofova domačnost in prijaznost, preprostost in razpoložljivost za nas, še posebej, ko smo se ob agape na škofijskem dvorišču v veselju pomenkovali z njim in duhovniki.

Sledilo je še eno prijetno presenečenje – povabilo k pogovoru z jezuitom Petrom in k pričevanju bodočega novomašnika diakona Marjana. Jezuit Peter je z velikim veseljem in žarom predstavil jezuitski red iz katerega prihaja tudi novoimenovani mariborski nadškof Alojzij. Ganljivo in lepo je bilo pričevanje diakona Marjana, ki je kot edini sin iz družine, sprejel božji klic in sprejel svoje duhovniško poslanstvu.

Kar prehitro je minil ta lep, sproščen in duhovno tako bogat popoldan in že smo se podali proti domu. V Selnici smo se še posladkali s sladoledom. V velikem veselju, ki nas je zajelo, smo pot proti domu preživeli v smehu in prepevanju Marijinih pesmi v zahvalo za vse kar smo doživeli.

V srcih hvaležni Bogu za to druženje, smo se zahvalili tudi odlični organizatorki Zofki Frank in šoferki Marjani in si zaželeli še takih poti.

zapisala I.K

P1140161 P1140172 P1140177P1140181P1140184 P1140185