Nov molitveni prostor v farni cerkvi Dravograd

V soboto 26. septembra je gospod nadškof Alojz Cvikl s slovesnim blagoslovom izročil faranom nov molitveni prostor v dravograjski farni cerkvi. Ureditev molitvenega prostora v predverju cerkve, v tako imenovani » rumpl kamri« je nastala po zamisli župnika Igorja. S srčnostjo in z veliko vnemo si je prizadeval, da so s pomočjo sodelavcev bila vsa dela do sobote končana. Notranjost je opremil po svoji zamisli s postavitvijo Marijinega kipa, svečnika za prižiganje sveč ob priprošnjah k Mariji, znamenjem križa, na stenah štirje panoji na katerih bo prikazano duhovno delo v župnijah pastoralne zveze v tekočem letu: na osnovni tabli (podoba keliha) so trenutno izpostavljeni 7. zakramenti), na posebni tabli (podoba ladje) pa vsi krščenci, poročenci, umrli, prvoobhajanci, brimanci.. in molitve, ki pomagajo k zbranosti in lepši molitvi.

Nov molitveni prostor je dragocena pridobitev naše župnije, saj je namenjen popotnikom in vsem, ki se v naši cerkvi ustavijo, da najdejo trenutek duhovnega miru, ob Mariji zmolijo in prižgejo svečko za svoj namen. Prostor je odprt s pogledom v cerkev, tako, da si bodo popotniki tudi lahko ogledali notranjost naše cerkve Janeza Evangelista.

Ob tej priliki velja zahvala vsem, ki so pomagali ta molitveni prostor opremiti. Da je bilo delo opravljeno v tako kratkem času velja zasluga in pohvala Slavku Vravneku, podjetju Zip center za izvedbo pohištvenih del, Andreju Salčniku, ki je s svojo ekipo izdelal in podaril prečudoviti svečnik za prižiganje svečk pred Marijim kipom, Faniki Jeršič, za očiščen Marijin kip, Zofiji Mager za koordinacijo in dogovore s podjetji ter seveda ključarjema Stankotu in Vinkotu.   Vsem iskren Bog povrni.

Naj služi ta čudoviti prostor svojemu namenu za duhovne dotike z Bogom.
I.K.

60 letnica Igorja 5