Nadškofijsko srečanje prijateljev SP na Ravnah

V počastitev nedelje svetega pisma in verskega tiska se je v soboto 25. januarja na Ravnah zgodilo srečanje ljubiteljev Svetega pisma in bralcev božje besede.Srečanje je potekalo pod geslom ZAJEMI IN ŽIVI  ob simbolnem vodnjaku, ki je ponazarjal Jakobov vodnjak, ob katerem je Samarijanka srečala Jezusa in ji je dal piti žive vode- vero vanj. V lepem vzdušju  smo zajemali iz vodnjaka ( Svetega pisma ) živo vodo- božjo besedo, ki nas je nagovarjala in čistila. V odkrivanju  svojega odnosa do Jezusa, ki prihaja k nam po  Besedi, kot živi kruh iz nebes in je potreben za življenje, smo odkrili glavno sporočilo: Kdor ima Sina ima življenje; kdor nima Božjega sina nima življenja.

Za vsakdanje življenje potrebujemo ta vodnjak žive vode-božjo besedo, ki edina zmore očistiti notranjo umazanijo človeka, onesnaženega z besedami iz medijev in njegovega vsakdana. Saj božja beseda naredi človeka čistega in ustvari mu ponižno srce, ki posluša Gospoda in  samo tak človek zmore živeti v polnosti v skladu z božjim načrtom.

In kot je poudarila sestra  Snežna : » Verjemite, velika je razlika med  življenjem  človeka, ki prebira, posluša božjo besedo in življenjem človeka, ki gre mimo.«

Naše srečanje smo zaključili s sveto mašo pri kateri smo si podelili prejete darove  v Besedi in prejeli Jezusa  pri Sv. Evharistiji pod podobo kruha in vina.

Tako duhovno obogateni prenašamo sporočilo: »Zajemimo vsak dan božjo besedo iz vodnjaka Svetega pisma in verujmo, da nas bo očiščevala, delala boljše in sposobne za polno življenje tu in za večno življenje !«

Zapisala Irma Kladnik