Narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje

Praznik nedolžnih otrok, ki ga obhajamo danes, je v Cerkvi na Slovenskem od letos naprej posvečen spominu in molitvi na nerojene otroke. Slovenski škofje so to sklenili na redni seji konec marca. Molitvi se bodo danes pridružile vse slovenske župnije, različna združenja in posamezniki.

Eden od razlogov za to odločitev je dejstvo, da je bilo v Sloveniji po podatkih Inštituta za varovanje zdravja med letoma 1979 in 2011 storjenih 381.713 umetnih splavov. Toliko uničenih življenj, toliko ranjenih mater in očetov.

Slovenska škofovska konferenca je v sodelovanju s Svetom katoliških laikov Slovenje naročila izdelavo podobice z molitvijo papeža Benedikta XVI. za spoštovanje življenj nerojenih otrok. V molitvi Gospoda prosimo, da v nas obudi spoštovanje do vsakega nerojenega človeškega življenja ter v njem gledati čudovito delo Stvarnika.

Vabi nas tudi k velikodušnosti v sprejemanju vsakega otroka. Župnije bodo prejele priložnostne podobice in plakat. Danes ali v nedeljo, bodo v ta namen organizirane skupne molitve, verujoči pa so povabljeni tudi k zasebni molitvi.

Vir: radio Ognjišče