PRAZNOVANJE LEPE NEDELJE IN FARNEGA DNEVA V ŽUPNIJI DRAVOGRAD

Župnija Dravograd je na bolj deževno, dvanajsto nedeljo med letom 12. junija praznovala lepo nedeljo in farni dan. Zaradi godu farnega zavetnika Janeza evangelista 27. decembra-   v zimskem času, se je v župniji  že vrst let uveljavilo  praznovanje lepe nedelje na nedeljo po prazniku   Sv. Vida (/15.junija),  kateremu je posvečena cerkev v trgu Dravograda.

V tednu pred praznikom je bilo čutiti v župniji  zelo živahen utrip na pripravo praznovanja. Veliko dela so imeli najožji župnijski sodelavci in tudi duhovna priprava v tri dnevnici, ki jo je pripravil gospod župnik je bila lepa v čaščenju in izročanju vseh  Božjemu usmiljenju pred Najsvetejšim. V nedeljskem dopoldnevu so verniki dodobra napolnili farno cerkev ( preko 300) in v slovesnem vzdušju prelepo okrašene cerkve,  kot ena velika družina  skupaj obhajali sv. mašno daritev, ki jo je daroval naš župnik Igor. V prebiranju božje besede, evangelija, pisma slovenskih škofov ob prazniku  25. letnice naše domovine in sodelovanju veroučencev ob zaključku veroučnega leta,  smo se vsi farani  med seboj začutili povezani v Jezusovi ljubezni  kot otroci našega Nebeškega očeta in ene domovine  Slovenije.

Ob koncu maše je g. Marko, predstavnik ŽPS vse navzoče lepo povabil na predvideno župnijsko romanje v soboto 25. junija na Teharje in v Petrovče.

Nebo se je vsaj malo razvedrilo in v veselem in radostnem vzdušju smo v procesiji lepe nedelje ponesli Najsvetejše ven iz cerkve in ob čudovitih  štirih oltarjih zunaj, ki so jih skrbno  pripravile  in okrasile posamezne župnijske skupine na temo leta Božjega usmiljenja:prvoobhajanci in veroučenci; molitvena skupina in Karitas; odrasli in otroški pevski zbor ; člani ŽPS in bralci Božje besede, smo Boga počastili, mu izročili vso naše življenje in ga še posebej v prošnjah prosili usmiljenja in blagoslova nad vsem kar delamo in živimo.

V cerkvi je sledila še slovesna podelitev priznanj  g. župnika najprizadevnejšim faranom ( g. Francu Tratniku) in  najbolj vzornim veroučencem. Veroučencem so se ob zaključku veroučnega leta še razdelila spričevala, staršem in vsem navzočim pa citati Božje besede zapisane na srčkih, ki so jih ponesli domov.

Po končani slovesnosti, se je zunaj ob cerkvi odvilo še prijetno  druženje ob skupnem kosilu, pogostitvijo z miškami Turističnega društva Dravograd,  srečelovu in prijateljskih pogovorih, katerega niti dež, ki je vztrajno padal ni mogel pokvariti.

Bilo je lepo in vsak od župnijskih sodelavcev in vsak od udeleženih je prispeval svoj kamenček v mozaik priprav in praznovanja farnega dne naše župnije in po Božjem usmiljenju in Njegovem blagoslovu uspelo je.

zapisala Irma

DSC02059 DSC02060 DSC02061 DSC02062 DSC02077 DSC02130DSC02147DSC02181