Priprave na ‘lepo nedeljo’ v naših župnijah PZŽD

Najlepši praznični dan v župniji je prav gotovo ‘lepa nedelja’ kot rečemo na Koroškem ali ‘proščenje’ kot rečejo drugod. Da to ni tako enostavno v pripravi je dokaz, da se vsak ŽPS ki nekaj da nase, sreča ter lepo nedeljo skrbno načrtuje. Tako se je zgodilo tudi v naši Pastoralni zvezi, kjer sta župniji Dravograd in Sv.Peter na Kronski gori že opravili razgovor za lepo in odlično izvedbo lepe nedelje v farni cerkvi. Poglavje zase je seveda tudi praznovanje lepih nedelj v podružnicah, kjer so ljudje bolj pripravljeni vsak po svojih močeh pomagati k lepi pripravi (okrasitvi, pogostitvi…) Pri farnih cerkvah je malo težje, a vedno uspe v najlepši luči tudi to praznovanje.

Župnija Dravograd bo letošnjo lepo nedeljo praznovala 15.junija in jo povezala z zaključkom veroučnega leta. Zato bodo sodelovale vse skupine, ki v župniji delujejo pa tudi vsi veroučni razredi. Vsak pripravi svoj delež in praznovanje bodo zaključili s tombolo z bogatimi dobitki. Slovesnost se bo pričela ob 9.30 uri. (in ne ob 10.00 kot je v napovedniku)

Župnija Sv.Peter na Kronski gori pa bo letos obhajala lepo nedeljo kar na sam praznik Sv.Petra in Pavla 29.junija ki sovpada z nedeljo. že sedaj vabijo vse krajane in farane ter okoličane k prijetnemu dogajanju sv.maše in procesije ter k popoldanskemu druženju.

Župnija Ojstrica ima že nekaj let ustaljen spored, saj se v okviru lepe nedelje odvija slikarsko-kiparska kolonija in zaključi   s slovesno sveto mašo ter procesijo, ki jo bo letos vodil njihov rojak kapucin p.Miha Sekolovnik. Po slovesnosti pa bo tudi letos program oblikovala Pihalna godba Ojstrica ter Kimperk teater z dvema daljšima novima skečema.

Župnija Šentjanž pri Dravogradu bo praznovala v nedeljo 22.junija ob 10.uri po ustaljenem razporedu. Tudi tukaj bo slovesen zaključek veroučnega leta z razdelitvijo spričeval veroučencem.

(Fotografiji: seja pripravljalne skupine Dravograd in seja ŽPS Sv.Peter na Kr.g.)

DSC_1244 DSC_1242 DSC_1245