Skupni napor ljubezni za Jezusov topli dom…3.adventna v Dravogradu

Adventni čas tako hitro teče, na adventnem venčku smo v nedeljo 13. decembra prižgali že tretjo svečko. Kako in kakšen hlevček pripravljamo v svojih srcih, za rojstvo Odrešenika Jezusa Kristusa, ki prihaja?

Cerkev nas je na tretjo adventno nedeljo povabila k veselju v teh dneh, saj nam Bog s svetim letom Božjega usmiljenja prihaja nasproti. Vabi nas, da v zakramentu svete spovedi očistimo svoja srca, sprejmemo očetovo ljubezen, mir in tako s svojim naporom ljubezni pripravimo topel hlevček v srcu za rojstvo Jezusa- Boga.

Skupni napor ljubezni za topel Jezusov dom, se je pokazal v nedeljo v Dravogradu v darovani nedeljski sv. maši. Cerkev je bila dodobra napolnjena z verniki, veroučenci , starši. Za pravo veselje in upanje, so poskrbeli veroučenci s svojim lepim sodelovanjem pri maši. Za otroško pričakovanje in pogum v srcih so poskrbeli naši otroci otroškega pevskega zbora, ki so pogumno prvič stopili na kor. Prvič sta korajžno sedli za orgle in zborček spremljali Sara in Tamara. Tako so otroci s svojimi otroškimi glasovi še bolj olepšali adventno sveto mašo.

V teh odločujočih časih, ko se hoče izpodkopati našo svetinjo življenja- družino, sta župnik Igor s pridigo in član Župnijskega sveta Marko, močno potrkala na srca vseh nas in vzpodbudila vse, da se pogumno zavzamemo za vrednote družine, pripravimo čist in topel hlevček za rojstvo Jezusa, tako, da na referendumu o družinski zakonodaji odločno izrečemo svoj PROTI.

Doživeli smo, da je Bog na to tretjo adventno nedeljo zelo močno in odločno potrkal na srca nas vseh vernih, nam pokazal pot, opogumil k odločnim korakom in nam povedal, da nas neskončno ljubi in zato računa na nas.

zapisala I. K
.DSC00277DSC00275DSC00292DSC00287DSC00279DSC00278DSC00284

Comments are closed.