TRIKRALJEVSKA AKCIJA 2014/15

Otroci se po vsem svetu udeležujejo Trikraljevske akcije, s katero pomagajo svojim vrstnikom. Vsako leto zaradi posledic podhranjenosti umre 2,6 milijona otrok. Več kot 162 milijonov otrok po svetu je premajhnih in več kot 50 milijonov prelahkih za svojo starost; oboje pa zaradi podhranjenosti.

Letos bo preko 300 slovenskih župnij sodelovalo v Trikraljevski akciji, s katero bodo podprli projekte naših misijonarjev za otroke in mladino. Postali bodo njihova podaljšana roka in pričevali za povezanost, soodgovornost in sodelovanje v Jezusovem imenu. Sicer pa so se, kot že mnogokrat doslej, te akcije lotili tudi otroci v Nemčiji, ki bodo v prihodnjih dneh potrkali na vrata dobrih ljudi v nemških katoliških župnijah. Letos je glavni namen njihove akcije v zbiranju hrane za otroke na Filipinih. Poleg tega pa bodo sredstva akcije namenjena tudi drugim otrokom, tistim, ki nimajo doma, sirotam zaradi AIDS-a, otrokom, ki ne morejo obiskovati šole in tistim, ki nimajo dostopa do pitne vode.

TRIKRALJEVSKA AKCIJA v župniji ČRNEČE

V dneh od 26.do29.decembra  smo v župniji izvedli letošnje trikraljevsko koledovanje.
18 kolednikov,razdeljenih v pet skupin,je v naše domove prineslo voščila za božične in novoletne praznike,župljani pa so s svojimi darovi prinesli upanje na boljše življenje otrokom in mladim v Ukrajini,na Madagaskarju in v Etiopiji.ISKRENA HVALA ZA VSAK DAR! Prav tako pa velja pohvaliti vse kolednike in druge,ki so jim pomagali pri izvedbi. Ne sneg ali mrzel veter,pa tudi spolzke ceste in mraz nad desetimi stopinjami pod ničlo, jih niso ustavili.
(Franci Kotnik)
Podklanc 2014-c1 Dobrova 2014-a Črneče-nova vas1 TKA-Tribej2a